maanantai 13. syyskuuta 2010

Risotto palsternakasta ja tateista

Palsterit ja tatit

Toissapäivänä juhlin viiskymppiset. Oli ruokaa ja juomaa 110:lle ihmiselle.  Kaikki tarjoilu oli rawfood eli kypsentämätöntä ruokaa.  Yksi poikkeus oli, hummus oli tehty keitetyistä kikherneistä.  Samppanja ja kuokuviini ovat raakoja, rypäleet ei pastörisoida ennen käymistä.  Jokaisella meillä on näköjään tapana selitellä omaa alkoholin käyttöä.  Minä teen sen siis edellämainitulla tavalla.
Mahtavinta tässä oli, että kaikki vieraat tykkäsivät ruuista, riippumatta omista tottumuksista.  Terveellinen ruoka voi olla herkullinen jopa juhlaksi saakka!

Sain hienoja lahjoja joista kaksi tulivat käyttöön lounaaksi.  Somerossa kasvaneet palsternakat ja Tuusulan metsissä poimitut tatit.  Näistä sain aikaiseksi kauniin risoton ilman riisiä.
Palsternakka



Risotto palstenakasta ja tateista 2:lle hengelle:

4 dl hiononnettua palsternakkaa (kuvasta näet millä koneella sen tein)
1 dl cashew
1 rkl dijon sinappia
suolaa
2 dl paistettuja tatteja (luit oikein, tänään ei ole 100% raakaa)













Peitä blenderissä cashew, sinappi ja suola vedellä ja blendaa sileäksi kermaksi.  Sekoita"palsternakkariisin" kanssa kiinteäksi risotoksi. Lisää sienet ja tarjoile!
Paistettuja tatteja

Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Naaa-am! Pitaa mennä kaivelemaan mökille palsternakkoja, niin inspiroivalta tämä näyttää!
    Hurmaava blogi, sait fanin :)

    VastaaPoista