Aurinkoinen kokkeli |
Porkkanan tai muun juureksen syöminen raakana vaikuttaa veren sokeriin aivan eri lailla kuin keitettynä. Raakana ne pitävät sokeritason stabiilimpana pitempään ja se vuorostaan tarkoittaa pitempää väliä seuraavaan ateriaan. Ongelma on siis miten saada tästä maistuvaa.
Eksoottisempana aineksena on tänään Dulse merilevä. Kokeile napostella raakana niin saat käsityksen sen maun mahdollisuuksista. Minulla on kuusi (vähintään) mielumaustetta: kurkumaa, kaneli, kardemumma, muskotti, jeera ja inkivääri. Valitsemalla kolme näistä saat joka päivä uusi maku ruokaan. Tänään valitsin kurkumaan värin takia sekä kavereiksi jeera ja inkivääri.
Aurinkokokkeli kahdelle:
n. 400 g porkkanaa
1,5 dl liotettuja auringonkukkasiemeniä
2-4 rkl dulse
1/2 sitruunan mehua
4 rkl oliiviöljyä
1 tl kurkumaa
1tl inkivääri
1/2 tl jeera
1/2 dl soijakastiketta
Laita kone pyörimään kunnes sisältö on tasainen massa.
Nyt voit lisätä oman maun mukaan pilkottua tomaattia, paprikaa, sipulia tai avokado. Tänään kaapista löytyi vain palanen punasipulia ja avokado. Tämä kokkeli sopii erinomaisesti Taco täytteeksi tai pastan/riisin lisukkeeksi. Tänään tein salaattilehti kääröjä.
Bon appetit!
Ihanan yksinkertainen ohje ja parhaat mausteet :)
VastaaPoista