torstai 24. helmikuuta 2011

Mustaherukkapiirakka



Lähden huomenna ruotsiin pitämään Astangajooga kursseja kolmelle eri paikkakunnalle.  Kurssilla opitaan joogan lisäksi Rawfood kokkaamista.  Tämä on yhdistelmä mikä on ollut vireillä jo vähän aikaa, nyt se toteutuu.  Tällä kertaa pidän kokkauskurssit viellä pienelle porukalle, maksimissaan 12 henkilöä.   Katsotaan tulevaisuudessa istuuko konsepti isommallekin ryhmälle.  Muutaman viikon päästä pidän samanlaisen kombokurssin Rovaniemellä ja vielä maaliskuun lopussa Oslon Astangajooga koululla.

Kurssilla tulemme tekemään piirakan, joka on lähellä tämän päivän tuotos.  Suu makeaksi.

Mustaherukkapiirakka: 











!,5 dl mantelia
1,5 dl rusinoita
ripaus suolaa
1 banaani
1 pussi mustaherukoita (200 g)
1 dl cashew
1 dl sulatettua kookosrasvaa
 Laita mantelit, rusinat ja ripaus suolaa monitoimikoneeseen ja pyöritä kunnes voi muovata tahmeaksi taikinaksi.  
Blendaa banaani ja 1,5 dl mustaherukoita nestemäiseksi. Lisää cashewit ja kookosrasva ja jatka blendaamista kunnes massa on sileä.
Vuoraa piirakkavuoka (halkaisija 19 cm) taikinalla ja täytä täytteellä.  Koristele loput marjoilla ja laita jääkaappiin jähmettymään. Kookosrasva saa täytteeseen hienon kiinteyden.
Bon appetit!


20 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Banaani ja mustaherukka ovat tosi hyvä yhdistelmä.

    VastaaPoista
  2. Nam, slurps!! Onko muuten kookosrasvoissa eroja? Mitä eroja on kookosrasvassa, kookosöljyssä (onko niissä erilaisia?) ja kookoshiutaleissa? Onko rasvan, öljyn ja hiutaleiden hiilareissa suuria eroja? Kommentteja kiitos...

    VastaaPoista
  3. Wawawee, tämä pääsee testiin tänään, mutta kenties mustikoilla... erinomaista, jotain tällaista kahvileipää oon kaivannut.

    VastaaPoista
  4. Tein tämän aamulla ja maistoin juuri - huippuhyvää!

    VastaaPoista
  5. Oih, onpa herkullisen näköinen ja varmasti myös maistuva kakku.

    Nyt vain tarvitsisi hankkia monitoimikone, että pääsisi valmistelemaan raakaherkkuja ja saisi variaatiota myös raakaruokalajeihin.

    Olisiko kenelläkään ehdotusta minkälainen olisi hinta-laatusuhteeltaan hyvä monitoimikone?
    Kovin kalliiseen ei tällä hetkellä ole varaa, sillä opiskelijabudjetilla elellään. Tosin mielelläni kyllä panostan laitteeseen, joka ei ihan heti sano sopimustaan irti.

    Kiitos mahtavasta ja inspiroivasta blogista.

    -Helen

    VastaaPoista
  6. Monitoimikoneeni on Bosch ja ostin sen Clas Olssonilta 65euroa. Olen tyytyväinen.
    Äitiliini: Kookosrasva ja -öljy on sama asia. Niissä ei ole yhtään hiilareita, pelkkää rasvaa.
    Kookoshiutaleissa on hiilareita mutta kohtuullisesti.

    VastaaPoista
  7. Hei Magnus,

    Voiko mustaherukat korvata jollain muulla marjalla esim. vadelmalla muuttamatta ohjetta?
    Täältä Lontoosta on hankala löytää mustaherukoita..

    Kati

    VastaaPoista
  8. Kati: vadelmat toimivat yhtä hyvin. Kokeile lisätä vadelmia ja poistaa banaanin.

    VastaaPoista
  9. Mä tein mustikoista kun niistä niin kovasti tykkään, ja toimi kuin tauti. Eiku siis terveys. Ehe ehe.

    VastaaPoista
  10. Tämä oli superia! Harmi vaan että meinasi loppua kesken. Seuraavalla kerralla tupla-annos:)

    VastaaPoista
  11. Tätä taidan tarjota sukukekkereillä! Monellekko hengelle reseptin kokoinen kakku riittää? Annoskooksi voisi laskea reilun kokoisen palan.

    Hmm, mitä luulet, olisiko vielä herkullisempaa jos rusinat korvaisi taateleilla? Osan manteleista voi varmaan myös korvata auringonkukansiemenillä, jotka ovat halvempia.

    -Ella

    VastaaPoista
  12. Taatelit ovat paras rakennusaine piirakan kuorelle. Auringonkukkasiemenet toimivat mutteivät ole läheskään niin hyvät. Reseptin koko menee neljälle nälkäiselle.
    Bon appetit!

    VastaaPoista
  13. Kiitos Magnus! Tosi hyvä ja helppo resepti. Tarjosin paljon leipovalle siskolleni, joka arveli piirakan täytteen sisältävän kermaviiliä tai jogurttia:) Aika yllätys oli siis piirakan sisältö ja se, että edes sokeria ei ole lisätty. Sellaista vielä tiedustelisin, kun käytät paljon manteleita ja pähkinöitä, hankitko ne jostain isommissa erissä? Pienet pakkaukset ovat useimmiten aika hintavia.

    VastaaPoista
  14. Ostan ne tavallisesti Punnitse ja Säästä kaupasta. Se on aivan totta, että p'ähkinät ja mantelit ovat hintavia.

    VastaaPoista
  15. Olen unohtanut kiittää reseptistä! Kiitos. Kakku kelpasi ja sai kehuja! En tosin paljastanut sukulaisilleni, että tarjoilut olivat vegaaniraakaruokaa :)

    Tein moninkertaisen annoksen ja etenkin täyte oli huippuhyvää. Kookosöljyä laitoin vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa on ja banaania enemmän. Pohjaan käytin liotettejua manteleitä, auringonkukansiemeniä, taateleita ja rusinoita. Seuraavalla kerralla korvaan loputkin rusinat taateleilla, että tulee vielä maukkaampaa! Pohjaankin taisi mennä banaania.

    Suosittelen tätä kauppaa: http://www.greenstreet.fi/
    Toimitus ilman postimaksuja päivässä tai parissa ja mm. luomupähkinät ovat huomattavasti paljon halvempia kuin Punnitse ja Säästässä.

    -Ella

    VastaaPoista
  16. Mitä luulet onnistuisikohan pohjan tekeminen ilman monitoimikonetta vaikka sauvasekoittimella?Olisi mukava kokeilla reseptiä mutta monitoimikone on vasta hankinnassa..

    VastaaPoista
  17. Suosittelen monitoimikoneen hankintaa. Ostin omani vuosi sitten 65 eurolla. Siitä on apua niin monessa. Pohjan väsäämisessä pitää saada pähkinät tarpeeksi hienoksi pilkottua. Jos onnistut sauvasekoittimella niin hyvä.

    VastaaPoista
  18. Helppoa ja hyvää :) Kiitos hyvästä reseptistä, tästä on helppo lähteä tuunaamaan hiukan omiakin variaatioita.

    VastaaPoista