maanantai 9. toukokuuta 2011

Porkkana-tilli keitto

Vappuna tehty mureke, missä tilli, sitruuna ja suola antoi porkkanalla mahtavan ulottuvuuden, on tämän päivän keiton inspiraationa. Olen ennnenkin tehnyt porkkanasta hyvän keiton. Tällä kertaa käytin manteleitten sijasta saksanpähkinää enkä juissannut porkkanat vaan blendasin veden kera. Juttuna on käyttää tillinsiemeniä ja sitruunanmehua mausteena. Blendaamalla juureksia saat aika tuhdin rakenteen. Jos se sinusta on liian tuhti voit aina lisätä inasen verran vettä. Rakenne on henkilökohtaisesta mieltymyksestä kiinni. Minun suosima paksu rakenne on taas Riitalle aivan liian paksu. Asia oli helppo korjata lisäämällä tilkka vettä.  Tsekkaa omat mieltymykset maistamisvauheessa. Kuinka paljon suolaa, sitruunaa ja kuinka paksu?

Porkkan-tilli keitto kahdelle:
3,5 dl vettä
3 keskikokoista porkkanaa
1/4 dl sitruunan mehua
1 rkl oliivin öljyä
1 tl suolaa
1 tl tillin siemeniä (etnokaupasta)
1,5 dl saksanpähkinöitä, liota ainakin 4 tuntia

Blendaa tehokkaassa blenderissä. Jos sinulla ei ole kovin tehokas laite, on hyvä raastaa porkkanat ensin.  Rakenteen kermamaisuus on nimenomaan blenderistä kiinni. Maista ja tarkista maku ja rakenne.
tarjoile raastetun porkkanan ja pilkotun tillin kera.
Bon appetit!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti