Salaatti ja nokare Hummus |
Keittiössä häärääminen ja sunnitteleminen on ihmeellistä. Minun piti tänään tehdä vihreä sellerinmakuinen majoneesi mutta tulos oli ruskea kiinteä tahna, jonka totesin maistuvan hummukselle. Hummus on keitetyistä kikherneistä ja tahinista tehty tahna, jota syödään paljon lähi-idässä. Olin aivan hämmentynyt mutta tosi tyytyväinen. Ymmärsin heti, että ruskeatahan siitä tulee kun sekoittaa vihreät ainekset punaisen aurinkotomaatin kanssa.
Tässä teille selleritäyteinen
Hummus:
2 dl kurpitsan siemeniä (liota ainakin 4 tuntia ja kaada vesi pois)
Hummuksen aineet |
4 aurinkokuivattua tomaattia
1/2 luomusitruuna
1 pieni pala chiliä
1 kuutiosenttimetri tuoretta inkiväriä
1 tl suolaa
(voit myös laittaa vähän jeeraa ja mustapippuria)
2 dl hienonnettua varsiselleriä
Valmis hummus |
Tänään laitoin reilun nokareen Hummusta salaatin päälle, jonka tein varsiselleristä, verigreipistä, chilistä ja inkiväristä.
Bon appetit!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti