tiistai 7. joulukuuta 2010

Kukkakaali korma

Korma on intialainen ruokalaji, jossa on kermamaisen pehmeä kastike.  Se sisältää jogurttia ja herkullisia mausteita. Kermamaisen pehmeyden saavutetaan ilman jogurttia käyttämällä cashewpähkinöitä ja kookoshiutaleita.  Mitä tehokkaampi blenderi, sitä sileämpi kastike.  Kukkakaali oli sopiva aines laittaa soosiin mutta voit tietenkin käyttää mitä kaapista löytyy.  Lisäsin myös kesäkurpitsaa koska pelkkä kukkakaali on rakenteeltaan liian rouskuttava muhennos. Tänään syöjiä oli viisi, josta kahdelle tällainen ruoka oli uutta.  Söivät iloisesti ja kertoivat, että ruoka täytti vatsan.

Kukkakaalikorma viidelle:
1 pieni kukkakaali
1/2 kesäkurpitsa
2 tomaattia
Kastikkeeseen:
2 dl cashew
2 dl kookoshiutaleita
vettä
2 rkl oliiviöljyä tai kookosrasva
2 taatelia
1/2 limetti
1 rkl kurkumaa
2 tl korianteria
1 cm inkiväriä
1 valkosipulin kynsi
tuoretta chiliä maun mukaan
1/2 tl mustapippuria
1 tl garam masala (toimii myös ilman)
2 tl suolaa
Laita kastikeaineet blenderiin ja täytä vedellä niin, että ainekset peittyvät. Blendaa sileäksi ja lisää sen verran vettä, että kastikkeesta tulee kastiketta eikä puuroa. Tarkista maku ja lisää sitä mitä mielestäsi puuttuu.  Ole oma keittiösi pomo!
Hienonna vihannekset ja sekoita ne kastikkeeseen.  Tarjoilin tänään porkkanariisin kanssa, joka on sama kuin eilisen kukkakaaliriisi mutta kukkakaali on nyt porkkana ja cashew on auringonkukkasiemen.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti