torstai 9. syyskuuta 2010

Bolognese kastike

Ei hätää, tämä ei ole lihakastike
Eilen lupasin antaa kastikevihjeitä.  Päivän kastike on yksinkertainen viritelmä matkia ulkonäöltä jauhelihakastiketta.  Saksanpähkinät (tosi hyvää ravintoa) antavat mukavan rakeisuuden. Jos haluat kastikkeesta tiivimmän, niin poista lusikalla tomaattien siemenet.
Tänään syötiin kastike kukkakaaliriisin kanssa, tsekkaa eilistä kirjoitusta.  Muuntelin ohjeen korvaamalla pähkinät parilla ruokalusikalla ravintohiivaa (kulkee nimellä oluthiiva). Oli tosiherkullista! Oluthiiva sisältää paljon B-ryhmän vitamiinia.

Bolognesekastike kahdelle:
6 tomaattia
4 aurinkokuivattuja tomaatteja (P&S Fredalla)
2 taatelia
luraus sitruunamehua , sitruunan ja taatelin voi korvat 2 rkl:lla Balsamicolla
2 rkl oliiviöljyä
suola
yrttejä
1 dl saksanpähkinää
Kuvasta puuttuvat suola ja oliiviöljy
Pienennä veitsellä 2 tomaattia ja blendaa muut ainekset paitsi pähkinä sileäksi kastikkeeksi. Lisää pähkinät hitailla kierroksilla, etteivät murskaannu liikaa. Sekoita lopuksi käsin tomaattihakkeen kastikkeen joukkoon.  Tarjoile niin kuin me tehtiin tänään tai spagetin kera.
Bon appetit!

3 kommenttia:

  1. Joskus se huvittaa kun me yritetään tehdä meidän outojen ruoista saman näköisiä kuin miltä normaalien ruoat näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Minun pointti on nimenomaan matkia ulkonäkö ja rakenne. Tuntuu turhalta luoda etäisyyttä sekasyöjiin ruuan ulkonäön perusteella. Sisältö on erottava tekijä positiivisella tavalla kun taas ulkonäöllä tulee helposti negatiivisesti erottava tekijä.

    VastaaPoista