maanantai 6. syyskuuta 2010

Vihreä superkeitto


Tämän aamun harjoituksen jälkeen olo oli ihan älyttömän kirkas ja selkeä. Päässä humisi suloinen tyhjyys. Se ei häiriintynyt edes siitä, että ajattelin ”onpas hiljaista”. Energia virtasi tyynen sujuvasti törmäämättä yhteenkään karikkoon. Tajusin hetkessä miten ruoka vaikuttaa tähän virtaan.

Joogassa opetetaan miten paljon ruoka vaikuttaa energiaan ja vaikka aina olen ollut ravintofriikki, en ole oikeasti tajunnut vaikutuksen laajutta kun ihan vastikään. Se on aivan älytöntä miten paljon ruoka vaikuttaa oloon ja harjoitukseen. Vaikeus tässä on miten siirtyä kivuttomasti, eli siis herkutelleen niin kuin ennen, kohti vitaalimpaa ruokaa.
Päivän resepti sopii loistavasti lounaaksi. Se sopii pääruo'aksi tai alkukeitoksi niin kuin tänään tehtiin. Keiton lisänä syötiin elävää siemenleipää. Vihreän keiton jälkeen syötiin tattirisotto, tatit ovat loistavat tänä vuonna. Vieraana oli ihan tavallinen sekasyöjä ja hänellekin keitto ja siemenleipä maistui loistavasti.
Vihreä keitto voidaan syödä vaikka joka päivä. Se on yksinkertainen tapa saada paljon vihreätä ruokavalioon. Vaikutus on alkalisoiva ja antaa vitaalipotkun loppupäivälle. Mantelit, öljy ja sinappi antavat se pehmeän maun.

4 hengen Vihreä Keitto

1 l Kurkku- tai kesäkurpitsapaloja
1 paketti baby pinaattia
1,5 dl manteleita, liotettu ainakin 4 tuntia
1 avokado
1 rkl Dijon sinappia
½ oliiviöljyä (jos pidät mausta kokeile hamppuöljy)
suolaa
Valinnaisena joku näistä:
2 sellerin vartta
1 ruukku basilikaa
½ paketti rucolaa
½ fenkoli
Nippu vihreätä salaattia + yrttimausteita

Kaikki ainekset blenderiin ja sileäksi. Jos siitä tulee liian paksu lisää vähän vettä ja blendaa uudestaan.
Bon appetit
Ainekset
Blendattu

1 kommentti:

  1. Tässä vuoden päivät nyt raakapainotteisella ravinnolla itseäni ravinneena olen tullut koko ajan vain tietoisemmaksi ruoan vaikutuksesta harjoitukseen. Ja tällä hetkellä koen sen ainoaksi epämukavuus tekijäksi harjoituksessani/asiaksi joka aiheuttaa hieman päänvaivaa.

    Onneksi olen aina ollut aamuihminen ja nykyään vielä enemmän, sillä olen todennut, että aamuharjoitus on parhaiten minulle sopiva, kun keho on tyhjä kaikesta ruoasta, joka tukkii enegiaa eikä mielikään ole vielä saastunut asioista, joita päivän aikana imemme itseemme. Jos teen harjoituksen illalla, pitää todella katsoa tarkkaan mitä syö ja mihin aikaan. Ja ruokaa rakastavana ei tule aina valittua lautaselle niitä parhaita juttuja, vaikka raakoja olisivatkin.

    VastaaPoista