perjantai 17. syyskuuta 2010

Gluteeniton elävä leipä

Luontaisesti gluteeniton elävä leipä
Kaikki leipä ei ole tehty viljasta. Siemenet ovat loistava raaka-aine, jotka sisältävät tuhdisti ravinteita ja kuitua.  Kun niitä vielä liotetaan, jotta itääminen alkaa, saadaan elävää ravintoa.  Se pysyykin elävänä jos leivät laitetaan kuivuriin 41 astetta eikä paisteta uunissa.  Kokeile itse erilaisia sekoituksia ja mausta suolalla tai soijalla sekä joku pieni hapan vivahde.  Voidaan myös blendata vihanneksia tai hedelmiä mukaan taikinaan ja käyttää idätettyä viljaa.  Mahdollisuudet ovat monet.

Excalibur kuivuri
Päivän leipä on varsinainen perustaikina mistä on hyvä jatkaa improvisoiden.  Kuivuri on kuitenkin avainasemassa elävän leivän kohdalla.


Gluteeniton ravitseva krakkeri:
Liota yön yli 2 dl jokaista sorttia: auringonkukka-, sesam-, kurpitsansiemen.  Aamulla valuta ja anna itää illaksi. Huuhtele siemenet.  Aamulla laita 2 dl pellavansiemeniä likoon veteen sen verran että peittyvät. Tarkista pari kertaa jos tarvitsevat lisää vettä.
Blendaa puolet siemenmäärästä (sekoitus + pellavat) 1 dl soijakastikeen ja 1/2 dl balsamicon kanssa.  Sekoita tämä massa loppu siementen kanssa tasaiseksi massaksi.
Levitä kuivurin Teflex alustoihin tai leivinpaperille ja anna kuivua 41 asteessa yön yli.  Aamulla käännä leivät ritiläalustan päälle ja kuivata noin 4 tuntia tai kunnes sopivan rapea.
Tätä leipää voidaan syödä tavallisena näkkärinä ja se säilyy pari viikkoa hyvin kunhan sen kuivattaa tarpeeksi kuivaksi.
Bon appetit!

5 kommenttia:

 1. Onko Excalibur-kuivureita mahdollisuus ostaa Suomesta vai onko ne tilattava USAsta?

  VastaaPoista
 2. Ostin omani sivulta http://www.ukjuicers.com/excalibur-9-tray-dehydrator-white

  Suosittelen!

  VastaaPoista
 3. Moro, excalibureita saa myös Suomesta, www.ssj-import.com. Ne on antanut jotain isompia alennuksia porukoille. Kyselkää heiltä. Itselläni myös excalibur...sairaan hyvä.

  VastaaPoista
 4. Joo ostin samasta paikasta. Nopea palvelu.

  VastaaPoista
 5. www.ssj.fi ostin meidän perheen kuivurin ja vaimolle Huromin vihreitä juomia varten. Nopea toimitus, Suomi takuu.

  VastaaPoista