keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Riisitön riisi

Punajuuririisi

Saanko esitellä punajuuri uudessa asussa.  Se näyttää kirkkaan punaiselta riisiltä vaikkei ole jyvän jyvää.  Raaka punajuuri ja cashewpähkinä oikealla tavalla hienonnettuna maistuu taivaallisen hyvältä ja on ravitseva kaikella tavalla. Keittämättömät vihannekset ja juurekset vaikuttavat veren sokeritasoon huomattavan hitaammin kuin keitetyt.  Olo pysyy tasaisena paljon pitempään.  Sen lisäksi ainesten kaikki vitaalisuus on tallessa eikä keittiössä käryä. Juurekset ovat parhaimmillaan juuri nyt.

Tämän riisin voi tehdä myös porkkanasta, kukkakaalista, lantusta tai kurpitsasta.  Pähkinäksi kelpaa mikä tahansa valkoinen pähkinä ja erityisesti pinjansiemen. Suola ja tilkka oliiviöljy tarvitaan mausteeksi ja sen lisäksi mikä tahansa mauste, joka sinun mielestä sopii raakaaineitten kanssa. Ole luova!

Punajuuririisiä kahdelle:
Hienonna, sekoita ja mausta
3-4 dl punajuurta
1-1,5 dl cashew
2rkl oliiviöljyä
suolaa
muskotti (jos pidät mausta)
Ensin jauhoin pähkinät ja sitten lisäsin punajuuret
Käytin kuvassa olevaa laitetta, joka tuli sauvasekoittimen mukana.  Älä aja massaa liian kauan koska silloin se muuttuu märäksi murekkeeksi.  Aja lyhyitä pulsseja ja lopeta kun on vielä ilmava riisimäinen rakenne. Jouduin monta kertaa pysäyttämään ja sekoittamaan.

Tarjoile lisukkeena jonkun kastikkeen kanssa. Huomenna kerron jotain kastikkeista.
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Moi Magnus! Löysin blogiisi Pauliinan linkin kautta Facebookista. Kivoja reseptejä! Olin jooga- ja meditaatiokursseillasi Porissa huhtikuussa ja sen jälkeen luin suosittelemasi Ken Wilberin kirjan Kaiken lyhyt historia. Se oli melkoisen huikeaa luettavaa, ja matka osana tietoista evoluutiota on sittemmin jatkunut huimaa tahtia. Blogini Vähemmän On Enemmän: http://vahemman-on-enemman.blogspot.com.

    Kiitos loistavana tienviittana toimimisesta ja iloista syksyä sinulle!

    Mirva

    VastaaPoista