torstai 30. syyskuuta 2010

Pinaattia tomaattikastikkeessa

Hyvän tomaattikastikkeen tekeminen keittämättä on haaste.  Keittämisessä vesi haihtu ja maku tiivistyy.  Kun ei kerran keitetä pitää saada soosin tiivimmäksi toisella keinolla.  Pilkoin tomaatit
 pieniksi palasiksi ja laitoin siivilään vartiksi.  On hurjaa, mikä määrä nestettä valuu pois.  Tämän jälkeen tomaatit eivät ole enää niin vetisiä.  Tuore pinaatti saa mielenkiintoisen säväyksen ravintohiivan juustomaisesta mausta. Olisi voitu myös käyttää esim. pinjansiemeniä hiivan sijasta.  Silloin siitä tulee pinaattipestoa jos jatkaa hienontamista vahän pidemälle.

Pinaattia tomaattikastikkeessa kolmelle:
8 tomaattia
Balsamico
1 paketti babypinaattia 70 g
Oliiviöljyä
suolaa
1 dl ravintohiivaa (tunnetaan myös nimellä oluthiivaa)

Pilko tomaatit pieniksi palasiksi ja laita siivilään valumaan ainakin vartiksi.  Poisvalunut vesi voit juoda aperitiivinä. Silppua pinaatti monitoimikoneessa suolan, 2 rkl oliiviöljyn ja hiivan kanssa karkeaksi massaksi.  Älä aja sitä soossiksi saakka. Sekoita tomaattisoosiin suolaa ja vähän oliiviöljyä. Mausta tilkalla balsamicolla jos haluat terävämmän sävyn.  Sekoita lusikalla varovaisesti pinaattimassa tomaattisoosiin. Älä sekoita liikaa, värit pitää pysyä erillään.  Tarjoile ruskean "vihannesriisin" kanssa.
Ruskea riisi:
2 dl saksanpähkinää
1/2 l kesäkurpitsa ja kukkakaalipaloja
suolaa
Jauhaa monitoimikoneessa pähkinät hienoksi. Lisää vihannespalat ja hienonna pulssitoiminnalla kunnes kaikki on kuiva ryynimäinen "riisi".

Bon appetit!

5 kommenttia:

 1. Todella hyvää Magnus. Nyt on siirrytty raakaravintoon, ja nämä reseptit ovat tarpeen :-)

  VastaaPoista
 2. MIten keho voi käyttäää keittämättömän pinaatin hyväksi, kun normaalisti on kuullut sen olevan paremmiin hyödynnettävää keitettynä? Mistään raakaravinto sivuilta en ole vielä löytänyt selitystä tälle....

  Laura

  VastaaPoista
 3. Baby pinaatti on aika hentoa tavaraa eikä siihen ole vielä kehittynyt paljonkaan oksaalihappoa. Se on lähempänä salaattia kuin tavallista pinaattia.

  VastaaPoista