perjantai 10. syyskuuta 2010

Superherkullista superpuolukasta

Tätä ei paistettu

Superfood on käsite, joka on tehnyt lujaa tuloa ja siihen sisältyy usein eksoottisia ulkomaisia aineksia.  Puolukka, mustikka, vadelma ja mustaherukka ovat kotimaisia supermarjoja.  Ne ovat niin vakiintuneet osaksi suomalaista ruokavaliota, ettemme aina muista miten superterveellisiä ne oikeasti ovat.  Päätän reseptiviikon makealla puolukkapiirakalla, johon ei ole lisätty yhtään sokeria.  Sitä ei ole paistettu vaan kaikki vitaalisuus on tallessa.

Taikina:
3 dl liotettuja manteleita
3 dl taateleita
Yön yli lionneita manteleita

Hienonnetaan "foodprosessorissa", sama laite missä tein punajuuririisin
Tästä pitää tulla kiinteä ja vähän rakeinen taikina, jolla vuorataan piirakkapohja.
Kuinka paljon aineksia ja kuinka isoon vuokaan en pysty tänään sanomaan.  Tein sitä 100:lle hengelle tänään, joten on vähän laskut sekaisin, sori!
Blenda 7 dl puolukkaa ja 2 dl cashew 5 taatelin kanssa aivan sileäksi.
Keitä 1 rkl agar-agar(hyytelöimisaine) 1/2 dl:ssa vettä noin 4 min ja blendaa joukkoon.
Levitä pohjalle ja koristele puolukoilla. Laita jääkaappiin jähmettymään tunniksi!

Se on valmis.
Bon appetit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti