torstai 23. syyskuuta 2010

Levite leivän päälle

Koristele persiljalla ja punasipulilla
Muutama päivä sitten tuli kerrottua miten tehdään elävää leipää. Jäi kertomatta mitä sen päälle voisi laittaa.  Levitteen pohjana on liotettuja auringonkukkasiemeniä.  Liottaminen, ja jos vielä ehtii päivän idättäminen, antaa pehmeämmän maun siemenille.  Ravintoarvo ja sulavuus paranee myös liotuksella.  Voi myös kokeilla erilaisilla muita siemeniä tai vaikkapa pähkinöitä.  Kun lisätään aurinkokuivattuja tomaatteja ja avokadoa ei voi epäonnistua.

Viikon levite:
1,5 dl auringonkukkasiemeniä, liotettuja yön yli
4 auringonkuivattuja tomaatteja, liotetaan pari tuntia jos eivät ole valmiiksi marionoitua
2 rkl oliiviöljyä (parantaa makua)
suolaa
mustapippuria
basilikaa tai joku muu yrtti

Laita pyörimään monitoimikoneeseen kunnes tasainen tahna. Lisää yksi avokado ja kaksi tomaattia josta poistettu sisus.  Aja lyhyillä pulsseilla kunnes tomaatit ja avokado on juuri sekoittunut.
Laita leivän päälle.  Voit myös lisätä tomaatit kokonaisina niin että lopputulos on löysempi ja tarjoilla vaikka pastakastikkeena.
Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen vuosien varrella kokeillut raakaruokia ,aina on tyrehtynyt kun ruoka ei ole ollut hyvää.
    Nyt olen kokeillut sinun reseptejä,kertakaikkiaan ihania ruokia helpolla tavalla ja vielä aika vähistä aineksista. kiitos paljon.

    VastaaPoista