keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kukkakaalimuusia

Kukkakaalimuusia ja marinoiotuja vihanneksia
Varma hitti suomalaisella ruokapöydällä on perunamuusi.  Maistuu ihanalle ja aiheuttaa lähes kooman, kun sitä syö tarpeeksi.  Vähemmän tainnuttavaa on tehdä muusia keitetystä kukkakaalista, tosi ihana maku.  Seuraava looginen askel on tehdä sitä keittämättömästä kukkakaalista.  Tämä versio ravitsee, piristää ja pitää kylläisenä.
Maun pehmentäjäksi tarvitaan jotain valkoista pähkinää, paras niistä on tietenkin pinjansiemen.  Tänään käytin cashew, koska sitä löytyi kaapissa todella paljon.

Avain hyvään muusiin tähän tapaan on blenderi, jossa on survin. Tavaraa voi työntää alas seinistä pysäyttämättä konetta.  Meillä on Vita-Mix, vähän on kallis tavalliseen kotikeittiöön.  Antakaa vihjettä jos löydätte vastaavaa alle 200 €!
Maun täydentää oliiviöljy, sitruuna ja suola.  Tämä on todella helppoa ja muusi maistuu yllättävän samettiselta.

Kukkakaalimuusia kahdelle:

Ainekset Vita-Mix blenderissä
6 dl kukkakaalia
2 dl pähkinöitä (pinjan, cashew, makadamia tai brasil)
1 rkl sitruunaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa

Blendaa muusiksi ja tarjoile.  Tänään tarjoilin marinoitujen vihannsten kera mutta marinaadi ei ollut niin hyvä, että olisin sen julkaissut tässä.
Bon appetit!

4 kommenttia:

 1. Ymmärsinkö oikein, että rakaana sekaan kukkakaalikin? Mitäs siitä muuten sanoo vatsa?

  VastaaPoista
 2. Kyllä vaan. Vatsa hymyilee. Kukkakaali sulaa oikein hyvin, varsinkin kun sen blendaa näin tehokkaasti.

  VastaaPoista
 3. No ei kun koittamaan! Tämä blogi tulee mulle kuin tilauksesta nyt kun päätin puolittaa päivittäisen hiilarisaldon ja jättää lisätyn sokerin joksikin aikaa. Virikkeet on tarpeen!

  VastaaPoista
 4. Lämmin kiitos tästä vinkistä! Testaan heti huomenna! Mahtaako kuinka toimia pakastettujen kukkakaalien kera? Osa sadosta oli pakko säilöä kylmään..

  VastaaPoista