keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Italiansalaatti -tai ainakin melkein

Italiansalaattia ja höyrytettyjä papuja
Nyt kun olen saanut huomionne suklaisilla resepteillä on aika puhua asiaa.  Mikä on reseptieni juoni? Pyrin pysymään kasviksissa, siemenissä ja pähkinöissä.  Mikäli mahdollista aina kuumentamatta niitä.  Se on ruoka, joka kivikauden ihminenkin tunnistaisi. Ihmiskunta on ollut tällä dieetillä jo kauan ennen kun rupesi viljelemään.  Silloin kun käytän viljaa, idätän ja hapatan sen ensin.
Idea on yksinkertainen mutta toteutus on haastavampi.  Meille ei riittä, että tarjotaan kasa raasteita ja salaattia joiden päälle ripotellaan pähkinöitä.  Kulinarismi on saavutettu etu, josta ei kukaan luovu.  Sosiaalinen elämäkin pyörii paljon ruuan ympärillä.  Onko mahdollista pitää synttärikutsut näillä linjoilla?  Kyllä on, näin tapahtui meidän luona puolitoista viikkoa sitten.  Noin 110 ihmistä söivät kaikenlaisia herkkuja ja nauttivat niistä.  Ruoka loi hyvän fiilikseen, oli herkullinen ja täyttävä eikä ollut tavanomainen sokerihumala tämän jälkeen.

Ainekset, pähkinät puuttuvat kuvasta
Päivän resepti on porkkanoista, koska käytiin mökillä nostamassa porkkanat maasta.  Omat porkkanat on tietenkin herkku sellaisena mutta miksei niistä voisi tehdä jotain edistyneempääkin.

Italiansalaatti kahdelle:
200-300g porkkanaa
1 pala punasipulia
1 pala kurkkua
Majoneesi:
2 dl cashew
1,5 - 2 dl vettä
1 rkl Dijon sinappia
1/2 sitruunan mehua
suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Kuutioi vihannekset niin pieniksi kuutioiksi kun veitsitaitosi riittää.  Blendaa majoneesin ainekset tasaseksi kastikkeeksi ja sekoita käsin vihanneksiin.  Eihän tämä ole aito Italiansalaatti mutta se näyttää vähän samankaltaiselta ja maistuu hyvälle.  Tänään syötiin se höyrytetyillä pavuilla.

Luulen ettei papujen syönti raakana ole ruuansulatukselle hyväksi.  Onko kommentteja tästä?
Bon appetit!

1 kommentti:

  1. Ihania simppeleitä reseptejä! Juuri tällaista blogia olen kaivannut. Kuten itse toteat terveellisen ruuan on oltava herkullista ja tämä "italiansalaatti" oli just sitä. Lisäksi tarpeeksi yksinkertainen ja nopea valmistaa kunhan veitsi on terävä :)

    VastaaPoista