tiistai 28. syyskuuta 2010

Vihreä vihannesmuhennos


Tämä on vähän kuin Wokiton Wokki.  Vihanneksia pilkotaan pieniksi ja tehdään maistuva kastike.  Kastike yhdistetään vihanneksiin kuumentamatta, emme tarvitse liettä eikä pannua.  Kastikkeen makuyhdistelmä tulee sesamsieministä, soijakastikkeesta, sitruunasta ja inkiväristä.  Kastikkeen pohja muodostuu kesäkurpitsasta, pinaatista ja persiljasta sekä mausteaineksista.  On hyvä jos blenderi on tehokas niin saat sileämmän kastikkeen.
Tärkeätä on myös leikata vihannekset mahdollisimman hienoiksi.  Mitä tahansa vihannesta voidaan käyttää, tänään nämä löytyivät kaapista.

Vihreä perusmuhennos kolmelle:
noin 300 g kesäkurpitsaa
Parsakaalia
Varsiselleriä


1,5 dl sesamsiemeniä, voit liottaa yli yön jos muistat
1 dl soijakastiketta
1 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehua
Kourallinen pinaattia
Nippu persiljaa
Pieni pala inkiväriä

Hienonna puolet kesäkurpitsastat niin hyvin kuin veitsitaito riittää.  Hienonna myös parsakaalin kukinnot ja jätä varsi juissattavaksi.  Pilko niin paljon varsiselleriä kuin makutottumuksesi sallii. Sekoita vihannekset kulhoon.  Blendaa loput kesäkurpitsasta muiden ainesten kanssa sileäksi soosiksi. Tarkista maku!  Kaada vihannesten päälle, koristele paprikalla värin takia ja tarjoile.
Bon appetit!

1 kommentti: