maanantai 22. marraskuuta 2010

Rosolli ja jouluajatuksia

Olen jo tehnyt raakaporkkanalaatikon, joka on mielestäni jopa maukas.  Päivän rosolli on toinen askel kohti tuoreempaa ja vitaalisempaa joulua.  Ajatukseni ei ole korvata kaikki jouluruuat Rawfoodilla mutta kehittää tarpeeksi maukkaita vaihtoehtoja, jotta joulusta tulisi mielenkiintoinen.  Jälkkäriksi kahvin kanssa otamme tietenkin Stollen.  Vielä on tavoitteena tehdä lanttulaatikko.  Sen jälkeen olen tyytyväinen joulun antimiin.  En aio kuitenkaan pysyä pelkässä terveysmeiningissä vaan jouluna teen niin kuin koko kansa, syön ja juon niin paljon että napa nauraa.  Kala raakana eli graavikala on yksi herkkujani ja sitä syön paljon.  Mahtavan lohen tein vähän aikaa sitten marinoimalla sen sitruunanmehussa ja hunajassa noin tunnin.  Tarjoilin sen pilkotun tuoreen inkivärin kanssa. Kyllä sukulaiset tykkäsivät.
Joulu on talven kohokohta ja jo meidän esi-isät juhlivat sitä täyttämällä vatsan ja juomalla pää täyteen.  Miksi rikkoisin tätä perinnettä?

Rosolli:
Mehu kahdesta punajuuresta, Rosollin päämaku saadaan nimenomaan punajuurien mehusta.
1 porkkana
2 omenaa
10 cm purjoa
1 pieni kesäkurpitsa
1 herkkukurkku
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamico
1 tl suolaa
Hienonna ainekset veitsellä kuutioiksi.  Kurpitsa antaa tutun tuntuinen rakenne rosolille, joten sitä voi kuutioida noin sentin kokoisiksi kuutioiksi.  Porkkana ja muut ainekset aika pieniksi, ettei rouskuta liikaa suussa. Sekoita punajuurien mehu, balsamico, suola ja oliiviöljy ja kaada ainesten päälle.  Anna maustua niin paljon kuin aikaa on, mielellään yli yön.
Bon appetit!

2 kommenttia:

  1. Tämä sinun blogi on IHANA! Aivan kerrassaan valloittava. Kirjoitustyylisi on aivan mahtava :)
    Terkuin, Moona

    VastaaPoista